Съдържание:

Защо йога сутрите са важни?
Защо йога сутрите са важни?

Видео: Защо йога сутрите са важни?

Видео: Защо йога сутрите са важни?
Видео: ЧЕМ ЙОГА ОТЛИЧАЕТСЯ ОТ ДРУГИХ СИСТЕМ? | Что такое Йога? | Как заполнить Йогу содержанием? 18+ 2024, Може
Anonim

Всеки йога ученикът получава ученията от учител и това е важно да помним и почитаме факта, че практиката ни е дадена. Изучаване на текстове като Сутра може да ни помогне да разберем по-добре историята и традициите на йога за да можем да практикуваме и да преподаваме от по-автентично място.

Като се има предвид това, каква е целта на йога сутрите?

51 сутри обсъдете процеса, за да станете Едно. В сутри дефинирай йога , пречки за постигане йога , на предназначение на йога , значението на абхяса (постоянна практика) и вайрагя (откъсване от материалните преживявания).

Второ, откъде идват йога сутрите? В Йога сутри включва ученията на много други индийски философски системи, преобладаващи по това време. Самкхя и Йога са смята се за две от многото философски школи, възникнали през вековете, които имаше общи корени в неведическите култури и традиции на Индия.

По същия начин хората питат кои са четирите сутри?

Четирите Йога сутри Но дори и на английски, сутрите разкриват елегантност и краткост, които вдъхновяват размисъл и предизвикват философска дискусия. В тях дълбоката истина на древната йога остава скрита от векове. Четирите глави са Самадхи, Садхана, Вибхути и Кайваля.

Какви са 20-те сутри?

Ето 20 йога сутри, разбити и обяснени:

  • Сутра 1.2: йога citta-vrtti-nirodhah.
  • Сутра 1.13: татра стхитау йатно 'бхйасах.
  • Сутра 1.14: sa tu dîrgha-kâla-nairantarya-satkârâsevito drdha-bhûmih.
  • Сутра 1.27: tasya vâcakah prañavah.
  • Сутра 1.34: pracchardana-vidhârañâbhyam vâ prâñasya.

Препоръчано: